Mühendislik ve Felsefe

Yazının başlığına bakıpta acaba mühendislerin felsefesi olmalı mıdır gibi bir yazı bekliyorsanız yanılıyorsunuz, felsefe kelimesi  burda bir ironi, nedeni de basit.

Günümüzün şartları mühendislerin işini yapmaktan çok başka olayları düşündürmeye sevk ettiği için artık felsefe yapma safhasına gelmiş bulunmaktayız.

Ben üniversiteden mezun olurken bile bilinçli değildim, kafamda başka olaylar olduğu için hayat bana güzeldi, ama işlerin içine girdikçe acaba biz ne yapıyoruz demeye başladım.Çünkü mühendislik yapmıyordum, çünkü gördüm ki ara eleman sıkıntımız varmış.

Mühendis var, işçi var, eee nerde bu dil bilen teknikerler yada alt ve üst arasında diyalog sağlayacak işleri götürecek kalifiye personel.Ben söyliyeyim yok öyle bir personel ve olmadığı için mühendisler asli görevlerinden uzaklaşıyor ve sadece diplomasını kullanır hale geliyor.

Bir iş buluyorsunuz, çok güzel ama bir bakıyorsunuz elinizde proje sadece okuyorsunuz ve talimat veriyorsunuz, şunu şöyle yap bunu böyle yap, yada tercümanlık.İyi de bunu kafası çalışan bir tekniker dilde biliyorsa çok rahat yapabilir, ben neden burdayım, sen neden burdasın biliyor musun, ucuza kapatıldığın için burdasın, yeni mezunsun az paralara çalıştırılabildiğin için burdasın.Ve etiket değerini kullanmak istedikleri için burdasın.

Üzgünüm dostlarım, üniversiteden mezun olduktan sonra çok az bir kısmınız mühendislik yapma fırsatı bulacak, geri kalan ki eğer idealist değilseler, işlerin takibi için sisteme dahil olup muhteviyattan uzak etiket mühendisleri olacaklardır.

Acı ama gerçek, sizler kendinizi geliştirmek için birşey yapmazsanız durum böyle devam eder, memnunsanız hayatınızdan ne mutlu size, yok bir şeyler değiştireceğim diyorsanız, çıkacağınız bu zorlu yolda Allah(cc) muvaffak eylesin.

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.