Mühendislik eğitimimi alırken açıkçası çok ta bilinçli değildim, üniversitede hocalarımız ders anlatırken benim kafam da hep internet projelerim vardı, hep hayaller kurardım, iyi veya kötü öyle veya böyle okulu bitirdik iş hayatına atıldık.Zaman içerisinde insanlar değişiyor, olgunlaşıyor, farklı mecralara ilgi duyabiliyor, işte bende bu süreçlerden birinde gönlümü tarım’a kaptırdım.
İş ortamım sayesinde tarımsal faaliyetleri uzaktan da olsa görme şansım oluyordu, sorular sorarak ilerleme kaydettiğim tarım ve toprak bilgilerimi, elimde ki kısıtlı toprakla nasıl daha çok verim alırım sorusunu sormamla bir başka boyuta taşımıştım.
Bu boyutun adı gübre idi.İlk olarak çiftlik gübresi ismini duymuştum, araştırdım okudum, tesadüf eseri yolun kenarında atılmış halde bir miktar çiftlik gübresi bulmamla bilgilerim daha da ilerlemişti.Daha sonra youtube sayesinde çiftlik gübresi nasıl olur diye videolara bakarken bir sonraki adımım olan solucan gübresine rastladım.
Solucan gübresi de nedir diye sorabilirsiniz, bu konuda bilgilerimi arttırıyorum, ve solucan gübresi kategorisi altında bu sitede makine mühendisliği konuları haricinde farklı bir alanda bildiklerimi paylaşacağım.
Yaşadığımız hayatı daha da anlamlandırmak, geri dönüşüme katkı sağlamak ve organik tarımın uzaktan da olsa bir neferi olmak umuduyla…